Ljetni chilli con carne

jul 26, 2020 Jela sa mesom

Sastojci (4 porcije)

500 g junećeg mljevenog mesa
1 veći luk (usitnjen)
3 čena bijelog luka (usitnjen)
1 velika mrkva (usitnjena)
1 manja tikvica
1 crvena paprika (usitnjena)
1 šolja kukuruza
400 g svježeg paradajza (usitnjene)
400 g crvenog konzervisanog graha
3 dl bujona (po želji)
2 čili papričice
1/2 glavice manjeg celera
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica čilija ili kajenskog bibera u prahu
1 kašičica crvene paprike u prahu
so i biber
4-6 tortilja

Priprema:

Na srednje jakoj vatri dinstajte na maslinovom ulju usitnjen luk, mrkvu i celer dok malo ne omekšaju.

U međuvremenu ugrijte (na jačoj vatri) drugu dublju tavu i ubacite meso. Dinstajte uz često miješanje dok ne potamni.

Dodajte omekšalo povrće, bijeli luk, svježu papriku, kukuruz, čili papričicu i sve začine. Dinstajte oko 5 minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte paradajz, a nakon 5 minuta i bujon. Kad sve zakuha smanjite vatru i kuhajte oko 40 minuta ili dok se sve malo ne zgusne.

Miješajte povremeno kako se namirnice ne bi zalijepile za dno posude. Za kraj ubacite sitnije sječene tikvice i grah te kuhajte dodatnih 10 minuta.

Poslužite uz tortilje koje ste prethodno lagano zagrijali na običnoj tavi.

Izvor: kaufland.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.