Lovačke šnicle

by | 5 Septembra, 2013

Vojvodjanska Lovacka Snicla

Sastojci:

  • 800 g svinjskog mesa od buta
  • 2 žlice brašna
  • 3 češnja bijelog luka
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 dl soka od rajčice
  • 2 žlice izribanog hrena
  • 0,5 ml ulja
  • 500 g krompira
  • 1/2 veze peršuna
  • začin C, papar

Priprema:

1. Meso izrezati na tanke šnicle, izlupati ga, posoliti i uvaljati u brašno. Pripremljene šnicle propržiti na vrelom ulju, potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. U masnoću od mesa dodati sitno isjeckan bijeli luk i brašno, propržiti 1-2 minuta, sipati bijelo vino i sok od rajčice pa kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući sve vreme dok se umak ne zgusne.
3. Pred kraj kuhanja vratiti šnicle u umak, dodati hren i začiniti po ukusu.
4. Krompir oguliti, izrezati ga na kocke, obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog uz šnicle. Servirano jelo posuti sitno sjeckanim peršunom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.