Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci: 1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Meso izrezati na tanke šnicle, izlupati ga, posoliti i uvaljati u brašno. Pripremljene šnicle propržiti na vrelom ulju, potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. U masnoću od mesa dodati sitno isjeckan bijeli luk i brašno, propržiti 1-2 minuta, sipati bijelo vino i sok od rajčice pa kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući sve vreme dok se umak ne zgusne.
3. Pred kraj kuhanja vratiti šnicle u umak, dodati hren i začiniti po ukusu.
4. Krompir oguliti, izrezati ga na kocke, obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog uz šnicle. Servirano jelo posuti sitno sjeckanim peršunom.
Izvor: Dobra hrana