Mađarska gulaš čorba

by | 28 Marta, 2019

Sastojci (za 5 osoba):

500 g junećeg mesa
300 g crvenog luka
1 crvena paprika
2 kašike ulja
1 kašika brašna
1 kašičica tucane paprike
lovorov list
0,5 l vode ili goveđe supe
700 g krompira
400 g paradajz pelata
1 kašičica šećera
so i biber
Gulaš gevirc
50 g slanine
1 kašičica kima
2 čena bijelog luka
svjež peršunov list
Dekoracija
kisela pavlaka

Priprema:

U šerpi na ulju propržiti sjeckani crvrni luk i posoliti ga. Dodati meso, usitnjeno na kockice, lovorov list i svježu papriku isečenu na kockice i dinstati 20 minuta, povremeno miješajući da ne zagori. Po potrebi dodati malo vode.

Dodati u meso kašiku brašna i tucanu papriku i pržiti 30 sekundi. Sve to naliti vodom ili supom i kuhati još 20 minuta. Dodati usitnjeni paradajz pelat, šećer i krompir isječen na kockice i kuhati dok meso i krompir ne omekšaju.

U međuvremenu napraviti gulaš gevirc tako što se u blender stave slanina, peršunov list, bijeli luk i kim. Sve sjediniti i samljeti u komapaktnu masu. Pred kraj kuhanja začiniti gulaš čorbu gevircom.

Izvor: gastronomad.rs Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.