Meksička kuhinja: Tostada Pollo de Tinga

by | 29 Decembra, 2019

Sastojci (2 porcije): 

0.5 avokada
1 čen bijelog luka
1 luk
100 g iceberg salate
2 paradajza
250 g pilećeg filea
sol
5 kašika suncokretovog ulja
1 kašika koncentrata paradajza
150 ml soka od narandže
biber
2 kukuruzne tortilje
100 g pirea od bijeloga graha
100 g  kiselog vrhnja
50 g feta sira

Priprema: 

Operite salatu, protresite je da se osuši, a zatim uklonite korijen i narežite listove na fine trake.

Prepolovite avokado, uklonite košticu, kašikom izdubite “meso” i narežite na tanke kriške. Ogulite bijeli luk i luk. Narežite bijeli luk na ploške, a luk na krupnije komade.

Operite pradajz i narežite na kocke. Piletinu isperite hladnom vodom, osušite i posolite.

Kašiku ulja zagrijte u tavi te pržite meso na srednje jakoj vatri, svaku stranu sedam do devet minuta. Nakon toga usitnite meso uz pomoć dvije viljuške.

Bijeli luk i luk dodajte u tavu te dinstajte dok se lagano ne karamelizuju. Dodajte komade i koncentrat paradajza te kratko dinstajte. Zalijte narandžinim sokom, posolite i dodajte biber te ostavite da se kuha oko pet minuta.

Ispecite tortilje u tavi pa ih napunite pireom od graha, mješavinom piletine i paradajza, salatom, kiselim vrhnjem, feta sirom i avokadom.

Izvor: kaufland.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.