Mirisi i ukusi starih vremena: Kvrguša sa piletinom

by | 5 Januara, 2019

Sastojci:

1 jaje
so
suhi povrtni začin
prašak za pecivo (prstohvat)
1,5 dl vode
1 dl kisele vode
100 g brašna (dodati po potrebi)
500 g piletine (batak, karabatak, prsa)
2 manja krompira narezana na kriškice

Priprema:

Brašno, jaja, prašak za pecivo, kiselu vodu, so i vodu umutiti (treba da bude gušće od smjese sa palačinke). Za to vrijeme, u zagrijanu rernu ubacite tepsiju sa malo ulja da se ugrije, pa dodajte smesu. Odozgo poredati usoljenu i začinjenu piletinu i po želji krompir. Zatim vratiti u rernu i peći oko pola sata.

Izvor: superrecepti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.