Orijentalne torbice s mljevenom piletinom

maj 11, 2020 Jela sa mesom

Sastojci (12 komada)

0.5 vezice peršuna
1 čen bijelog luka
1 manji luk
2 zelene paprike
500 g mljevenog pilećeg mesa
so
svježe mljeveni crni papar
mljevena paprika – blaga i ljuta
mljeveni kim
origano
2 pakovanja tijesta za pizzu (2×400 g)
20 g maslaca
3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Peršun operite, malo posušite i sitno nasjeckajte. Luk i bijeli luk ogulite, pa luk narežite na kockice, a bijeli luk zdrobite.

Papriku prepolovite, očistite, operite i nasijecite na trakice.

Pileće mljeveno meso pomiješajte s peršunom, lukom, paprikom, solju, biberom, mljevenom paprikom, kimom i origanom. Mijesite rukama kako bi se svi okusi proželi.

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i kalupima izrežite osam krugova promjera 12 cm. Na svaki krug rasporedite 1-2 kašike filaa, preklopite i stisnite rubove viljuškom.

U tavi zagrijte maslac i ulje, pa pecite torbice 10 do 15 minuta s obje strane.

Po želji, poslužite uz salatu od paradajza.

Izvor: kaufland.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.