Patka u umaku od narandže

by | 13 Februara, 2013

Sastojci:

  • 700 g bijelog mesa pačetine
  • 2 narandže
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 1 brokula
  • ulje, so, mješavina začina

Za umak:

  • 1/2 žličice đumbira
  • 3 žlice bijelog vina
  • 1 žličica gustina
  • 1 žlica ribane korice narandže
  • papar, so

Priprema:

1. Pačetinu narezati na četiri šnicle i unakrsno zarezati po koži.
2. Posebno umutiti sok od narandže, med i aceto balsamico.
3. Pripremljeno meso popržiti na malo ulja najprije sa strane gdje je koža, a kada porumeni, i s druge strane. Nastaviti s prženjem uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj prženja dodati umak od narandže.
4. Prženo meso izvaditi i ostaviti na toplom. U umak od pečenja dodati malo đumbira, bijelo vino, gustin, ribanu koru narandže i začine po ukusu. Doliti malo vode da se dobije željena gustoća i kratko prokuhati.
5. Brokulu skuhati u slanoj vodi pa ga procijediti od viška tekućine.
6. Pačetinu preliti pripremljenim umakom i poslužiti uz brokulu.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.