Pečena rebra u sosu od meda by 24Kitchen

by | 8 Januara, 2013

Sastojci:

  • pola veze mladog luka
  • so i biber
  • 1 kg svinjskih rebara

Za marinadu:

  • 1 kašikica semenki mirođije
  • so
  • 1 kašikica mješavine začina
  • 1 cvijet anisa
  • 1 kašikica sečuanskog bibera

Za sos:

  • 1 crvena ljuta paprika
  • 3 kašikice meda
  • 1 limun
  • 2 čena bijelog luka
  • 3 kašikice susama
  • 2 kašikice maslinovog ulja
  • 150 ml soja sosa

Našin pripreme:

1. Razdvojte rebra jedno od drugog i stavite ih u činiju. Pospite začine preko njih i rukama dobro promiješajte da marinada upija u meso. Poređajte rebra u tepsiju i pecite 1 sat u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni.
2. Da napravite sos, u čarpicu stavite maslinovo ulje, med i sitno nasjeckan bijeli luk, soja sos, narendanu koru limuna, susam i iskeckanu ljutu papriku na trake. Ostavita smjesu da provri i poslije da se krčka nekoliko minuta.
3. Izvadite rebra iz rerne i namažite ih sosom pomoću četkice. Ostatak sosa prebacite u činijicu i servirajta kasnije sa rebrima. Vratite tepsiju u rernu i pecite još 15 minuta.
4. Servirajta pečena rebarca posuta tračicama Ijute paprike sa salatom od rukole sa vinskim sirćetom i maslinovim uljem.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.