Pikantne pileće kockice

jul 4, 2020 Jela sa mesom

POTREBNO(za 2 osobe):

500 g pilećeg filea

100 g brašna

2 kašičice vegete

1 kašičica čilija

4 dl suncokretovog ulja

 PRIPREMA: Isijecite piletinu na kocke. U veću posudu stavite nasječenu piletinu, dodajte dvije kašičice vegete i kašičicu čilija, pa sve dobro promiješajte. Ukoliko ste ljubitelj veoma začinjene hrane, slobodno dodajte i više čilija.

U veći tiganj sipajte ulje, pa ga zagrijte na najjačoj temperaturi. Svaki komad piletine uvaljajte u brašno i polako stavljajte u tiganj. Pržite po 3-4 minuta sa svake strane. Kada je piletina gotova, izvadite je iz tiganja, a ne bi bilo loše ni da je stavite u rešetkastu posudu kako bi se ocijedio višak ulja. Piletinu servirajte toplu, a kao prilog možete poslužiti pomfrit ili krompir pire.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.