Pileća krilca buffalo style

by | 23 Maja, 2020

Sastojci:

900 g pilećih krilaca
250 ml BBQ umaka
80 g otopljenog maslaca
30 g meda
100 g sira s plijesni (gorgonzola, brie, ras-el-hanuta…)
1/4 šolje kiselog vrhnja ili grčkog jogurta
1/4 šolje majoneze
1/2 šolje mlaćenice ili mlijeka
1/4 mladog luka
50 ml maslinovog ulja
so i biber

Priprema:

Krilca se sastoje od batka, zabatka i špice. Kod pripreme trebamo batak i zabatak odvojiti – presijecite na zglobu, a špicu maknite jer je nećete koristiti. Nakon pripreme nasolite i pobiberite, pomiješajte s maslinovim uljem te ostavite sa strane.

U međuvremenu pripremite sos u kojem ćete “okupati” pečena krilca. Napravite BBQ umak prema receptu, ali u njega dodajte med i otopljeni maslac. Električni roštilj zagrijte na srednje jako te stavite krilca peći, nakon pet-šest minuta ih okrenite i pecite nekoliko minuta, te pojačajte regulator na najjače i pecite još nekoliko minuta. Okrenite i sve zapecite minutu-dvije. Prema potrebi pecite i duže, sve dok nisu pečena. Vruća ih prebacite u pripremljeni umak i okupajte.

Poslužite ih s “dipom” od sira s plemenitom plijesni koji smo napravili dan prije (optimalno dva dana ranije). U multipraktik, ili u posudu ako ćete sve miješati ručnim mikserom, stavite jogurt, mlijeko i pola sira, te sve promiksajte dok ne dobijete smjesu. Dodajte majonez, ostatak sira koji ste razmrvili i začinite. Sve dobro umiješajte i ostavite u frižideru da se okusi prožmu i istančaju.

Izvor: 24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.