Pileći uštipci sa sirom i prelivom od gljiva

by | 11 Januara, 2017
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
Uštipci
500 g pilećeg bijelog mesa
4 kašike vrhnja
200 g trapista
40 g parmezana
3 jajeta
150 g brašna
300 ml ulja
suhi začin
so, biber
Preliv
2 kašike putera
300 g šampinjona
300 ml vrhnja za kuhanje
½ veze peršuna

Priprema:
Uštipci
1. Piletinu samljeti na mašini za mljevenje te sjediniti sa pavlakom, trapistom isječenim na kockice, parmezanom i jajetom. Sve začiniti prema ukusu i dobro sjediniti masu.
2. Od pripremljene mase oblikovati kuglice, zatim ih uvaljati u brašno, potom umočiti u umućena jaja, te pržiti na vrelom ulju sa svih strana dok ne porumene.
Preliv
1. U teflonskoj tavi otopiti puter, dodati šampinjone isječene na listove i pržiti ih dok ne porumene.
2. Kada šampinjoni omekšaju, dodati vrhnje i kuhati na umjerenoj temperaturi 10 minuta, pred kraj začiniti po ukusu i posuti sjeckanim peršunom. Pripremljen preliv služiti uz pržene uštipke.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.