Piletina punjena kremastim špinatom

by | 22 Februara, 2020

Sastojci:

200 g krem sira
200 g špinata
pola glavice luka
2 čena bijelog luka
2 komada pilećih prsa
100 g mozzarelle
2 jaja
2 šolje panko ili običnih hljebnih mrvica
3 kašike parmezana
prstohvat bosiljka
prstohvat origana
so
biber

Priprema:

Najprije napravite punjenje od krem sira i špinata tako da špinat operete i nasjeckate na sitno te ga pomiješajte s krem sirom i čenom bijelog luka. Posolite i pobiberite.

Pileća prsa nasijecitž  na veće komade, pa ih premažite nadjevom i zarolajte. Pričvrstite čačkalicom.

Istucite jaje u manjoj zdjelici, a u druge dvije stavite brašno i krušne mrvice koje ste pomiješali s parmezanom, bosiljkom i origanom. Dodajte soli i bibera.

Uvaljajte piletinu u brašno, pa u jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica. Posložite na papir za pečenje i pecite na 180 stepeni, oko pola sata.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.