Piletina s kikirikijem

by | 19 Augusta, 2013

Piletina-sa-Kikirikijem

Sastojci:

  • 800 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 praziluk
  • 100 g kikirikija
  • 1 ljuta papričica
  • 2 kašike gustina
  • 0,5 dl soja sosa
  • 3 češnja bijelog luka
  • 1 kašika đumbira u prahu
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 kašika brašna
  • 250 g pirinča
  • 4 kašike ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Piletinu isjeći na kocke dimenzija 1×1 cm, praziluk i ljutu papričicu na kolutove, a bijeli luk sitno isjeckati.
2. Isječenu piletinu posuti brašnom pa propržiti na malo ulja, a zatim je izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od mesa propržiti praziluk i ljutu papričicu, pa dodati kikiriki i prženu piletinu te promiješati.
4. Posebno sjediniti vino, bijeli luk, soja sos, đumbir, gustin i malo vode pa umiješati u prženo meso i povrće, te sve zajedno dinstati dok se masa ne zgusne. Pred kraj kuhanja jelo začiniti po ukusu.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi, procijediti i služiti kao prilog.

Recept za desert s kikirikijem možete pronaći OVDJE.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.