Piletina sa susamom

by | 18 Aprila, 2017

Foto: Pošalji recept
StockFood

Sastojci:

500 g pilećeg filea
4 kašike soja sosa
½ limuna (sok)
100 g susama
so, biber
brašno
ulje

Priprema:

1. Piletinu isjeći na krupnije trake, preliti sokom limuna i soja sosom. Zatim, dodati so, biber i suhi začin prema ukusu pa ostaviti da miruje oko pola sata u frižideru.
2. Štapiće uvaljati u brašno i dobro otresti, a zatim ponovo uvaljati u ostatak marinade i uvaljati u susam.
3. Pržiti na malo ugrijanog ulja, na umjerenoj temperaturi dok ne porumeni sa svih strana.
4. Poslužiti toplo uz sos ili salatu po želji.

Izvor: posaljirecept.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.