Piletina u bijelom vinu

by | 15 Maja, 2013

Sastojci:

  • 1 manje pile
  • 1 glavica crnog luka
  • 60 g putera
  • 3 mrkve
  • 0,5 dl konjaka
  • 4 dl bijelog vina
  • 2 dl pileće supe
  • 2 dl slatke pavlake
  • 1 kašika brašna
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Piletinu isjeći na krupnije komade i začiniti po ukusu. Crni luk isjeckati na kockice, a mrkvu na kolutove.
2. U šerpi otopiti puter pa na njemu propržiti piletinu sa svih strana.
3. Konjak zagrijati u kutlači, a zatim upaliti i preliti preko piletine (flambirati). Sačekati da plamen nestane te dodati sjeckani crni luk i mrkvu. Zaliti vinom i pilećom supom, i dinstati na umjerenoj temperaturi.
4. Kada meso omekša, izvaditi ga iz tečnosti i ostaviti na toplom. U tečnost od dinstanja sipati mješavinu slatke pavlake i brašna, dodati začine po ukusu i kuhati dok se ne zgusne.
5. Pred kraj dinstanja vratiti piletinu.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.