Piletina u finom umaku

by | 9 Jula, 2013

Piletina

Sastojci:

  • 4 bataka sa karabatakom
  • prstohvat ruzmarina
  • 400 g pelata paradajza
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 125 ml crnog vina
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • 1 ravna kašika senfa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 češnja bijelog luka
  • 300 g šampinjona
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:

1. Batake odvojiti od karabataka, a zatim ih natrljati ruzmarinom i začinima te propržiti na vrelom ulju.
2. Crni luk isjeći na kockice, šampinjone na listove a bijeli luk ispasirati.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, dodati pečurke pa i njih kratko propržiti. Potom dodati isitnjeni pelat paradajza, paradajz pire, crno vino, senf, vinsko sirće i začine po ukusu. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Pred kraj kuhanja doliti malo vode da se dobije ređi sos.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati prženu piletinu. Preliti je pripremljenim umakom od pečuraka i staviti u zagrijanu rernu na 200 ºC da se peče 45 min.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.