Punjena patka

by | 27 Augusta, 2013

Punjena Patka

Sastojci:

  • 1 patka oko 2 kg
  • 50 g maslaca
  • 3 kašike brendija
  • 100 g mljevenog telećeg mesa
  • 100 g mljevenog svinjskog mesa
  • 30 g pistacija
  • 30 g parmezana
  • 1 rola
  • 1 jaje
  • 1/2 veze peršuna
  • 200 g šitake
  • 50 g sušene marelice
  • začin C, biber

Priprema:

1. Unutrašnjost patke očistiti i dobro oprati, pistacije samljeti, šitake i sušene marelice isjeći na kockice, rolu potopiti u malo vode pa je dobro ocijediti a peršun sitno isjeckati.
2. U zdjeli sjediniti mljeveno teleće i svinjsko meso, pistacije, parmezan, jaje, smrvljenu rolu, šitake, sušene marelice i peršun. Sastojke dobro izmješati i začiniti po ukusu.
3. Pripremljeniom smjesom puniti unutrašnjost patke te je dobro zatvoriti pomoću čačkalica.
4. Tepsiju za pečenje premazati maslacom pa staviti punjenu patku, prekriti je folijom i ostaviti da se peče oko 60 minuta.
5. Nakon 60 minuta skinuti foliju, patku flambirati brendijem te je vratiti u pećnicu i ostaviti da se peče dok ne porumeni. Pečenu patku služiti uz bareno povrće.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.