Rolat od plećke by 24Kitchen

by | 22 Februara, 2013

Sastojci:

  • 1 kg svinjske plećke bez kostiju
  • so i crveni biber po želji
  • suha majčina dušica

Nadev:

  • 2 jajeta
  • struk mladog luka
  • peršun
  • 50 g tanko isječene dimljene šunke
  • 200 g topljenog sira
  • 200 g pečurki
  • 20 g maslaca
  • so i biber po želji

Način pripreme:

1. Meso oblikujte u tanji komad koji možete uviti u rolat. Začinite solju, biberom i majčinom dušicom i položite ga na veliki komad aluminijumske folije.
2. Razmutite jaja viljuškom i dodajte sitno isječeni mladi luk i peršun.
3. Ispržite omlet i stavite ga na meso.
4. Po njemu poređajte šunku i pola tcpljenog sira.
5. Dinstajte pečurke na maslacu i začinite solju i biberom. Pola količine dodajte nadjevu rolata.
6. Uvijte meso koliko možete u čvrst rolat i oblikujte folijom.
7. Stavite u dublji pleh s malo vode i dva sata pecite u rerni na umjeronoj temperaturi.
8. Ostatku dinstanih pečuraka dodajte preostalu količinu topljenog sira. Dodajte malo vode i kuhajte nekoliko minuta.
9. Pasirajte sos dok ne postane gladak.
10.Rolat odvojte od folije i isjecite na kriške. Poslužite sa sosom od pečuraka i rashlađenim bijelim vinom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.