Šnicle s pečenom paprikom iz rerne

by | 26 Januara, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

15 šnicli pilećeg bijelog mesa
7 jaja
4 kašike brašna
10 kašika prezle
masnoća za premazivanje
400 g pavlake
200 g kačkavalja
3-4 pečene paprike
mješavina suhog biljnog začina

Priprema:
1. Šnicle istucati tučkom za meso preko providne folije, a zatim s obje strane utrljati mješavinu suhog biljnog začina.
2. Uvaljati u brašno, umočiti u 4 umućena jajeta, pa uvaljati u prezlu.
3. Tepsiju srednje veličine premazati mašću i ravnomjerno rasporediti polovinu šnicli.
4. Pavlaku pomiješati s 3 jajeta, te s četvrtinom dobijene smjese premazati šnicle u tepsiji.
5. Odozgo narendati četvrtinu sira i poredati pečenu papriku isječenu na trake.
6. Premazati filom, posuti rendanim sirom, te poredati ostatak šnicli.
7. Na kraju premazati ostatkom fila i posuti preostalim sirom. Peći na 200°C oko 30 minuta.
8. Ostaviti da se ohladi, a zatim isjeći na kocke i poslužiti.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.