Teleće šnicle u sosu od pečuraka

by | 21 Februara, 2013

Sastojci:

  • 700 g telećih šnicli
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 čena češnjaka
  • 1 veća zelena paprika
  • 250 g mariniranih šampinjona
  • 1 l juneće supe
  • 1 kašika gustina
  • mješavina začina
  • ulje, so

Priprema:

1. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Crni luk i zelenu papriku isjeći na kockice, a češnjak što sitnije isjeckati.
3. Marinirane šampinjone presjeći napola.
4. Na malo ulja propržiti šnicle sa obje strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa kratko propržiti crni luk i češnjak. Potom dodati papriku i pržiti je dok ne omekša.
6. Vratiti šnicle pa sve zajedno dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi dok meso ne omekša.
7. Pred kraj dinstanja dodati mješavinu gustina i malo vode pa kratko prokuhati. Gotove šnicle mogu se poslužiti uz pire krompir.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.