Ukusi Indije: Curry s kurkumom i piletinom!

by | 9 Jula, 2019

Sastojci:

400 g pilećih prsa
1 kašičica kurkume
1 kašičica šafrana
1 kašičica čili papričice
1 kašičica slatke crvene paprike
biber i so
1 kašičica ribanog đumbira
1 kašičica curry mješavine
3 kašike kokosovog mlijeka
1 ljubičasti luk
malo vlasca

Priprema:

Pileća prsa izrežite na komadiće srednje veličine. Dodajte im kurkumu, šafran, čili papričicu, so, biber, slatku crvenu papriku, ribani đumbir, curry mješavinu i kokososvo mlijeko. Pustite neka meso odstoji u marinadi 30 minuta na sobnoj temperaturi. Na malo maslinovog ulja popržite sitno sjeckani luk i dodajte mu meso. Pecite dok meso ne omekša, a po potrebi dodajte malo pilećeg temeljca. Poslužite uz kuhanu rižu.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.