Uštipci od mesa

by | 2 Maja, 2013

Sastojci:

  • 600 g mljevenog svinjskog mesa
  • 2 jajeta
  • 100 g mesnate slanine
  • 1 dl pavlake
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 češnja bijelog luka
  • 1/2 praška za pecivo
  • 5 kašika brašna
  • 150 g mladog sira
  • 0,5 dl ulja
  • bosiljak, biber
  • mješavina začina

Način pripreme:

1. Crni i bijeli luk očistiti pa crni luk izrendati na krupno, a bijeli luk na sitno rende. Mesnatu slaninu što sitnije isjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljeveno meso, jaja, prašak za pecivo, pavlaku, brašno, slaninu, crni i bijeli luk. Dodati bosiljak i začine po ukusu te dobro izmijesiti da se dobije kompaktna smjesa.
3. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati uštipke prečnika 4 cm.
4. Mladi sir isjeći na kocke, a potom u sredinu svakog uštipka staviti kocku sira i obložiti je mesom.
5. Roštilj pripremiti pa kada ostane samo žar, na njega spuštati pripremljene uštipke i pržiti ih dok ne porumene sa svih strana.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.