Uštipci od piletine

by | 14 Februara, 2013

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 2 žlice mlijeka
  • 120 g sira za ribanje
  • 20 g parmezana
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 25 g maslaca
  • 200 g šampinjona
  • 3 dl biljnog mlijeka
  • 1 žličica peršina
  • mješavina začina, ulje

Priprema:

1. Piletinu izrezati na krupnije komade, a potom je pomiješati sa pavlakom, začiniti po ukusu i ostaviti da stoji u hladnjaku 60 min. Zatim je zajedno sa pavlakom samljeti u mašini za mlevenje mesa.
2. Kačkavalj izrezati na kockice pa sjediniti sa piletinom. Dodati parmezan, začiniti po ukusu i polako promiješati. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati kuglice prečnika 4 cm. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja te pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
3. Šampinjone izrezati na listove i propržiti ih na malo putera. Potom dodati neutralnu pavlaku, peršin i začine po ukusu pa kratko prokuhati.
4. Pržene krokete preliti umakom od pečuraka.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.