Zapečena teletina u sosu od mlijeka

by | 20 Marta, 2020

Sastojci:

800 g telećih šnicli od buta
2 glavice crvenog luka
300 g šampinjona
5 dl mlijeka
1,5 dl pavlake
1 kašika brašna
150 g kačkavalja
mješavina začina
biber, ulje

Priprema: 

Crveni luk isjeći na kockice, a šampinjone na listove.

Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Potom ih propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene, pa ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.

Na masnoći od mesa propržiti luk da porumeni, a zatim dodati šampinjone te i njih kratko propržiti. Potom dodati mješavinu mlijeka, pavlake i brašna. Začiniti po ukusu i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.

Vatrostalnu posudu nauljititi i u nju sipati polovinu umaka od mlijeka i šampinjona. Poslagati pržene šnicle i preliti ih preostalim umakom.

Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC oko 40 minuta. Zatim ih izvaditi iz rerne, posuti kačkavaljem i vratiti dok se sir ne otopi.

Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.