Oslić u škartocu sa povrćem

by | 17 Maja, 2020

POTREBNO:

800 g filea oslića
5 krompira
2 crvena luka
2 limuna
10 kom. cherry paradajza
1 kašičica ružmarina
1 kapičica origana
1 kašičica vlasca
1 kašičica soli
prstohvat bibera
100 ml maslinovog ulja
12 kom papira za pečenje

Priprema:

File oslića posoliti i pobiberiti. Krompir izrezati na tanke ploškice, paradajz na polovine ili na četvrtine ako su veće. Limun izrezati na tanke ploškice.

Na sredinu papira za pečenje složiti nekoliko ploški krumpira, oslić, zatim nekoliko kolutova luka, rajčice i krišku/dvije limuna. Sve posipati kombinacijom začina, pokapati sa malo maslinovog ulja.

Da biste napravili škartoc, preklopiti papir za pečenje preko nadjeva kao kuvertu, a rubove zavinuti. Tako ćete dobiti oblik velikog bombona!

Škartoce poslagati u pleh za pečenje pa ih peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 30 minuta.

Pečeni oslić u škartocu odmotati pažljivo i poslužiti.

Izvor: recipeci.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.