Pašta fažol – ručak za 20 minuta!

by | 24 Marta, 2020

Sastojci:

2 male limenke graha
1 luk
100 g suhe slanine / pancete ili dugog suhog mesa
1 mrkva
2 šake sitnih pužića (ili neke druge sitne tjestenine po želji)
manja šolja oštrog brašna
so, biber, lovorov list
2 kaščice slatke mljevene crvene paprike

Priprema:

Na ulju pržiti nasjeckan luk, mrkvicu i slaninu.

Dodati ocijeđen i ispran grah, promiješati, zaliti vodom do vrha, začiniti po ukusu (vegeta, kocka za supu, so, biber, crvena paprika)

Dodati i lovorov list za bolju aromu.

Prokuhati 10-tak minuta, dodati brašno razmućeno sa malo vode kako bi se varivo zgusnulo i još kratko prokuhati.

Izvor: recipeci.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.