Prijedlog za ručak: Piletina u sosu od narandže

by | 6 Jula, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
– 300 g pilećeg bijelog mesa
– 1 glavica crvenog luka
– 1 veća mrkva
– 250 g karfiola
– 1 tikvica
– 1 narandža
– 1 čen bijelog luka
– 4 kašike soja sosa
– vezica lista peršuna
– 3 kašike gustina
– 200 g riže
– mješavina suhog biljnog začina
– ljuta mlhevena crvena papirka po ukusu
– ulje
– so, biber

Priprema:
1. Meso isjeći na kockice, posoliti ga i preliti sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom soja sosa. Promiješati i ostaviti da odstoji pola sata.
2. Tikvice oprati, mrkvu očistiti ljuštilicom, pa ih isjeći na štapiće, a karfiol razdvojiti na cvjetiće.
3. Luk isjeći na rebarca i ispržiti ga na malo ulja dok ne postane staklast. Dodati mrkvu, tikvice i karfiol, pa pržiti uz povremeno dodavanje vode da ne zagori.
4. Posoliti, pobiberiti i posuti mješavinom suhog biljnog začina po ukusu. Sitno isjeckati peršun, te umiješati u povrće.
5. Rižu skuhati u posoljenoj vodi, a zatim je dobro procijediti.
6. Na malo ulja nekoliko sekundi ispržiti sitno isjeckan bijeli luk, pa dodati 3 kašike soja sosa i 1 kašiku gustina izmućenog u 100 ml vode.
7. Zatim dodati sok od iscijeđene narandže i ljutu mljevenu papriku po ukusu. Posoliti i pobiberiti, pa kratko prokuhati.
8. Meso posuti preostalim gustinom, malo protresti i pržiti u dubokom ulju dok ne porumeni. Vaditi rešetkastom kašikom na papirni ubrus da se ocijedi višak masnoće.
9. Nakon toga, meso sjedinti sa sosom od narandže i poslužiti uz rižu i povrće.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.