Hljeb sa začinskim biljem

jul 7, 2020 Tjestenine

Sastojci:

500 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
300 ml tople vode
¼ kocke svježeg kvasca
3-4 kašike maslinovog ulja
4 čena usitnjenog bijelog luka
3 kašike usitnjenog kopra

Priprema:

Kvasac sa šećerom rastvoriti u malo vode, pa ostaviti da nabubri.

U posudi za miješenje pomiješati brašno i so, pa kada je kvasac spreman dodati ga u brašno. Zatim, usuti i ostatak tople vode, te zamijesiti mekano tijesto. Pokriti pamučnom krpom i ostaviti na narasta na toplom mjestu, oko pola sata.

Tijesto lagano premijesiti i podijeliti na 12 jufkica. Svaku jufkicu fino oblikovati i redati u pleh ili tepsiju. Tako pripremljeno tijesto pokriti i ostaviti desetak minuta da nadođe.

Spremno tijesto blago premazati maslinovim uljem, pa peći u ugrijanoj rerni na 220º C, dok ne dobije zlatno-rumenu boju.

Za to vreme, sjediniti bijeli luk, kopar i maslinovo ulje.

Pečen hljeb izvaditi iz rerne i bogato premazati pripremljenim začinima. Ostaviti da se prohladi pa poslužiti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.