Lazanje sa špinatom

by | 30 Aprila, 2020

Sastojci:

1 kg špinata
250 g lazanji
1 čen bijelog luka
2 kašike maslaca
300 g svježeg sira
200 g kisele pavlake
1 glavica crvenog luka
150 g rendanog topivog sira
muskatni orah
biber
so

Priprema:

Na rastopljenom maslacu propržite sitno sjeckani crveni i bijeli luk.

Očistite i operite špinat, pa ga prokuhajte u vreloj vodi. Zatim ga ocijedite i pomiješajte s lukom. Začinite muskatnim orahom, posolite i pobiberite.

Sir pomiješajte s pavlakom, podgrijte, pa posolite i pobiberite.

U dobro namašćen pleh naizmjenično redajte lazanje, špinat i sos sa sirom. Završite sosom.

Pospite topivim sirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.