Rezanci s piletinom i leblebijom

by | 9 Decembra, 2018

Sastojci:

700 g piletine bez kosti
400 g skuhane leblebije ili jedna konzerva
1 vezica peršuna
2 kašike maslaca
1 luk
2 čena bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
2 paprike
400 g širokih rezanaca
50 g sira
majčina dušica, origano, so, biber

Priprema:

Rezance skuhajte al dente u slanoj vodi, ocijedite i umiješajte kašiku maslinovog ulja.

Piletinu narežite na manje komade, kratko popržite na maslacu, nakon toga dodajte nasjeckani luk i dinstajte. Dodajte sitno sjeckani bijeli luk. Papriku nasjeckajte na rezance i dodajte piletini. Umiješajte kuhanu leblebiju i začine.

Dodajte tri kašike vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Dodajte dvije lašike maslaca i omiljeni sir, pomiješajte i poslužite toplo.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.