Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki

by | 14 Novembra, 2020

Priprema: 10 min
Kuhanje: 15 min
Porcija: 4

Sastojci:

500 g špageta
200 ml vrhnja za kuhanje
100 ml slatkog vrhnja
300 g lisičarki
50 g maslaca
so i biber

Priprema:

Rastopite maslac, pa na njega stavite gljive. Ako je potrebno, odnosno ako su gljive prevelike, usitnite ih. Kratko prodinstajte tek toliko da počnu puštati miris. Zalijte vrhnjem i slatkim vrhnjem i još malo prokuhajte. Začinite solju i biberom.

U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu. Procijedite je i pomiješajte s umakom. Prije posluživanja jelo posipajte nasjeckanim listićima peršuna.

Uz lisičarke u sos možete staviti neke druge jesenje gljive, a takav je sos ukusan i samo sa šampinjonima.

jutarnji.hr

beats3 via Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.