Tjestenina s pestom od brokule

by | 17 Februara, 2020

Sastojci:

300 g tjestenine
350 g brokule, nasječenje na cvjetove
30 g svježih listova bosiljka
30 g sitno naribanog parmezana
½  sitno nasjeckanog čena bijelog luka
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
sol, biber

Priprema:

Tjesteninu skuhajte u velikoj posudi kipuće slane vode prema uputstvu na pakovanju.

U međuvremenu, brokulu pripremite kuhanjem na pari, oko šest minuta, odnosno dok lagano ne omekša. Brokulu stavite u blender, dodajte bosiljak, parmezan, bijeli luk, maslinovo ulje i limunov sok i uključite ga da se svi sastojci međusobno pomiješaju.

Probajte dobijenu smjesu i začinite je solju i biberom po želji.

Ocijedite tjesteninu, stavite ju u posudu i preko nje stavite dobijeni pesto od brokule. Sve dobro promiješajte te tjesteninu poslužite na tanjuru s dodatnim parmezanom posutim po vrhu.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Pixabay

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.