Tjestenina sa avokado pestom

by | 1 Septembra, 2019

Ukoliko baš niste ljubitelj špinata, avokado može biti sjajna zamjena za kremasti pesto sos.

Sve što vam je potrebno je…

  • 1 zreli avokado
  • čehna bijelog luka
  • sok od polovine limuna
  • kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • prstohvat bibera
  • 2 porcije tjestenine po izboru
  • nekoliko cherry paradajza
  • svjež bosiljak za serviranje

Priprema: Avokado prepolovite i izvadite mu sredinu. Štapnim mikserom izmiješajte avokado, bijeli luk, so, biber i limunov sok u kompaktnu smjesu. Ako vam se učini da je smjesa pregusta dodajte malo vode pa još jednom sve izmiješajte. Skuhajte tjesteninu al dente. Pomiješajte tjesteninu sa pesto sosom, a na vrh im dodajte cherry paradajz i svjež bosiljak kao dekoraciju.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: @trendingrecepies

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.