Hljeb bez kvasca sa prosom i lanom

by | 11 Februara, 2018

Sastojci:

100 g potopljenog prosa
100 g mekinja
100 g susama
50 g lana
3 jajeta
½ praška za pecivo
50 ml kisele vode
30 g sjemenki suncokreta
ulje

Priprema:

1. Proso dobro isprati pa potopiti i ostaviti preko noći. Sutradan isprati pod mlazom vode.
2. Suhe sastojke pomiješati. Jaja posebno umutiti.
3. U pripremljene sastojke dodati jaja, vodu i malo ulja pa sve promiješati da se dobije žitka smjesa.
4. Dobijenu smjesu preručiti u kalup obložen papirom za pečenje. Poravnati masu i posuti sjemenkama suncokreta.
5. Peći u prethodno ugrijanoj rerni na 180ºC oko 60 minuta.

Savjet: Papirom za pečenje ili alu folijom prekriti hljeb ako počne da tamni kako se korica ne bi prepekla.

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.