Džigerica u slanini sa šljivama

by | 21 Februara, 2013

Sastojci:

  • 400 g pileće džigerice
  • 200 g listova slanine
  • 150 g suhih šljiva bez koštica
  • ulje
  • čačkalice

Priprema:

1. Džigerice uzdužno presjeći napola tako da se od jedne dobiju dvije polovine. Očistiti ih od žilica.
2. Suhe šljive uzdužno presjeći napola.
3. Na svaki list slanine staviti komad džigerice i suhe šljive a zatim pažljivo urolovati i probosti čačkalicom.
4. U teflonski tiganj sipati malo ulja a zatim poslagati u njega paketiće džigerice u slanini. Poklopiti ih i peći najprije sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.