Jednostavna krem supa od batata i mrkve

by | 27 Marta, 2020

Sastojci:

2 batata
4 mrkve
1 glavica luka
1 l povrtnog temeljca
100 ml kiselog vrhnja
Napomena: mjera za temeljac nije striktna, već zavisi od toga koliko gustu supu volite.

Sastojci:

Nasjeći batat i mrkvu na ploške. Poprskati s malo maslinovog ulja i staviti u rernu zagrijanu na 200 stepeni. Što tanje nasječete sastojke, kraće će biti vrijeme pečenja. Ali pazite. Ako je tanko, brže će tamniti. Ne dopustite da zagori jer tamni dijelovi nisu poželjni.

Kad je gotovo, izvadite iz rerne i ostavite dok ne izdinstate glavicu luka. Luku dodajte malo povrtnog temeljca i ostavite da se kuha nekoliko minuta.

U multipraktiku ili uz pomoć štapnog miksera usitnite mrkvu i batat te luk s temeljcem. Vratite sve u lonac i dodajte još temeljca. Dodajte temeljac dok ne postignete željenu gustoću krem supe.

Dodajte so, biber i kiselo vrhnje. Dobro promiješajte.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.