Lađe od endivije s mljevenim mesom by 24Kitchen

by | 20 Januara, 2013

Sastojci:

  • 1 glavinca luka
  • 1 čen bijelog luka
  • 350 g mljevenog mesa (mješanog junećeg i svinjskog)
  • 50 g suncekretovih sjemenki
  • 1 jaje
  • 30 g prezli
  • 1/2 kašikice cimeta u prahu
  • 1/2kačikice kima u prahu
  • 1/2 kašikice kardamona u prahu
  • so i crni biber
  • 1 tikvica
  • 8 čeri paradajza
  • 8 glavica endivije (manje)
  • maslinovo ulje

Za kus-kus

  • 300 ml bujona od povrća
  • 200 g kus-kusa
  • 2 stabljike mente
  • 2 stabljike korijandera
  • 1 veza peršuna
  • 1 limun
  • 100 ml maslinovog ulja
  • crni biber

Način pripreme:

1. U posudi promiješajte mljeveno meso sa sitno isjeckanim lukom i bijelim lukom, prezlama, jajem i suncokretovim sjemenkama.

2. Prepolovite glavice endivije (vrsta zelene salate). Pomoću noža za sir oblikujte tanke trake tikvice.

3. Mljeveno meso stavitena endiviju i prekrijte trakom od tikvice. Zabodite čačkalicu i na vrh stavite čeri paradajz.

4. Lađe stavite u namašćenu posudu i pecite na 180 stepeni 20 minuta.

5. Kus-kus prelijte toplim bujonom ili vodom i ostavite da stoji 10 minuta. Sitno isjecite zelene začine.

6. Kus-kus promiješajte viljuškom i dodajte začine, sok od ½ limuna, maslinovo ulje i mljeveni crni biber.

7. Polsužite lađe od endivije, ali prethodno uklonite čačkalice, uz kus-kus i sos od kuselog mlijeka sa malo maslinovog ulja.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.