Lisnato s karamelizovanim lukom

by | 6 Marta, 2020

Sastojci:

paket smrznutog lisnatog tijesta
4 glavice ljubičastog luka
1 brie sir
teglica sušenog paradajza u maslinovom ulju
sol, biber
kašičica šećera
2 kašike ulja

Priprema:

Tijesto izvadite iz zamrzivača. Luk ogulite i nasijecite na vrlo tanke polumjesece. Posolite ih. Pržite ih na ulju uz stalno miješanje dok ne omekšaju i dok se ne pretvore u “marmeladu”. Dodajte šećer i ocijeđen, nasjeckan paradajz i miješajte da se smjesa malo karamelizuje. Ostavite je da se potpuno ohladi.

Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto. Ugrijte rernu na 200°C. Tijesto stavite na pleh, malo ga probušite viljuškom. Na tijesto stavite mješavinu s lukom, dodajte kockice sira pa pecite otprilike pola sata.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.