Mafini sa bundevom i ruzmarinom by 24Kitchen

by | 8 Januara, 2013

Sastojci:

  • 3 struka ruzmarina
  • 180 g brašna sa praškom za pecivo
  • 130 g integralnog brašna
  • 1 kašikica sode bikarbone
  • pola kašikice praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 240 g skuhane bundeve
  • 100 ml kiselog mlijeka
  • 275 ml svježeg mlijeka
  • 20 ml ulja
  • 1 supena kašika tečnog meda
  • prstohvat soli

Za ukrašavanje:

  • Šaka sjemenki bundeve
  • Šaka kockica skuhane bundeve

Način pripreme:

1. Prvo u činiji pomiješajte suhe sastojke. Prosejte obe vrste brašna i dodajte sodu bikarbonu, prašak za pecivo i isjeckane listiće ruzmarina. Sačuvajte veće zrnevlje koje je ostalo nakon sejanja integralnog brašna.
2. U drugoj činiji lagano umutite jaja. Nakon toga dodajta kiselo i svježe mlijeko, skuhanu bundevu isjeckanu na kockice, ulje i med. Blago promiješajte.
3. Pomiješajte obje vrste i promiješajte ih sa ne više od osam poteza.
4. Od papira za pečenje napravite 12 kvadratića veličine 14×14 mm. Naprskajte kalupe za mafine sa malo ulja i postavite kvadratiće od papira u svaki kalup. Raspodijelite smjesu za mafine u kalupe.
5. Pospite mafine odozgo sa malo mekinja, stavite i nekoliko kockica sjemenki bundeve.
6. Pecite mafine u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stopeni oko 20-25 minuta. Kada se ohlade mafini, možete ih zamrznuti — za neki drugi put.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.