Krompir salata s pestom od špinata

by | 22 Maja, 2020

Sastojci:

krompir
baby špinat
svježi list peršuna
maslinovo ulje
bijeli luk
mljeveni orasi
limunov sok
sol i biber
cherry paradajz

Priprema:

Krompir ogulimo i stavimo kuhati u posoljenoj vodi. Kada su gotovi, procijedimo ih i ostavimo da se potpuno ohlade.

Za to vrijeme napravimo pesto: u sjeckalici izmiksamo punu šaku špinata, peršun, ulje, 2 čena bijelog luka, 4 kašike mljevenih oraha, malo limunovog soka, sol i biber.

Ohlađeni krompir narežemo na manje kocke, promiješamo s pestom i poslužimo sa cherry paradajzom.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.