Mađarska salata

by | 10 Jula, 2020

Sastojci:

400 g govedine bez kostiju
5 dl juneće supe
2 crvene paprike babure
200 g cherry paradajza
3 mlada crvena luka
2 mlada bijela luka
1/2 veze peršuna
0,5 dl maslinovog ulja
1 kašika jabukovog sirćeta
suhi začin od povrća, biber

Priprema:

U manju šerpu sipati juneću supute dodati govedinu narezanu na rezance i kuhati dok meso ne omjekša, a supa ne uvri. Kuhanu govedinu procijediti i ostaviti da se ohladi.

Crvenu papriku izrezati na rezance, cherry paradajz  na polovine, mladi crveni i bijeli luk na kolutove, a peršun sitno isjeckati.

U odgovarajućoj zdjeli sjediniti ohlađenu govedinu, mladi crveni i bijeli luk, papriku, paradajz i peršun.

U mješavinu povrća i mesa dodati maslinovo ulje i sirće, začiniti po ukusu i sve dobro promiješati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.