Salata od špinata i muskatne tikve

by | 10 Januara, 2020

Pečena muskatna tikva, marinirani luk i mladi špinat u sosu od kokosa čine savršenu kombinaciju za salatu.

Sastojci:

1 očišćena i isjeckana muskatna tikva
2 kašike maslinovog ulja
1 luk, isjeckan na tanke kolutove
sok 2 limete
80 ml punomasnog kokosovog mlijeka (ili pavlake)
2 kašike ribljeg sosa
1 kašičica šećera
200 g baby špinata

Priprema:

Zagrijte rernu na 200°C. Komadiće isjeckane tikve nauljite, začinite po želji i pecite 30 do 40 minuta. Dok se tikva hladi, pomiješajte sok 1 limete i luk. Za sos pomešajte preostali sok limete, kokosovo mlijeko, riblji sos i šećer.

Prije posluživanja, pomiješajte pečenu tikvu, špinat i luk, i prelijte sa dosta sosa.

Izvor: lepotaizdravlje.rs Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.