Slanci sa sirom by 24Kitchen

by | 16 Januara, 2013

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog tijesta
  • 3 žumanjka
  • 200 g rendanog sira
  • kim, mak susam ili krupna so

Način pripreme:

1. Izvadite tijesto iz zamrzivača 5-1O minuta prije obrade. Isjecite ga na kvadrate veličine 15×15 cm. Stavite tri kvadrata jedan na drugi, pospite brašnom i malo razvucite.

2. Svaki komad slijepljenog i razvučenog tijesta premažite razmućenim žumanjcima. Pospite jedan od dva komada rendanim sirom (dobra je bilo koja vrsta tvrdog sira) i poklopite drugim komadom. Dobro pritisnite. Tako spojene komade tijesta s punjenjem stavite na pet minuta u zamrzivač da se stegnu.

3. Izvadite slijepljene komade tijesta iz zamrzivača i s gornje strane premažite žumanjcetom. Po dužini jednu polovlnu pospite kimom, drugu susumom iIi čime već želite. Isjecite ih nožem na trake po dužini. Lagano uvijte svaku traku i stavite na papir za pečenje.

4. Slance pecite u već ugrijanoj rerni na 180 stepeni pola sata.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.