Pljeskavice od prase i zobenih pahuljica

Ukusno i zdravo, bez mesa!

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja
1 prasa
1 paradajz
100 g zobenih pahuljica
250 ml mlijeka
2 kašike limunovog soka
3 jaja
50 g glatkog brašna
2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
1 kašika suncokretovog ulja

Priprema:

Staviti zobene pahuljice u veliku posudu i dodati im mlaćenicu ili mlijeko pomiješano s limunovim sokom, te ih ostaviti najmanje pola sata.

Dodati jaja, brašno, so, prašak za pecivo i suncokretovo ulje te sve dobro umijesiti rukom. Na maslinovom ulju u tavi izdinstati tanko nasjeckanu prasu dok ne omekša, dodati sjeckan paradajz i miješati na vatri još minut te umiješati mješavini za pogačice.

Nauljiti tavu na srednje jakoj vatri, oblikovati palačinke i peći dva-tri minuta, sve dok se na sredini ne pojave mjehurići vazduha. Zatim palačinku okrenuti i peći s druge strane dok ne dobije zlatnu boju.

gastro.24sata.hr

arhiva: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.