Vegetarijanski Curry

by | 22 Juna, 2020

Sastojci:

2 divlja luka (ljutike)
300 g gljiva
150 g graška ili boba
1 i 1/2 šolja povrtnog bujona
100 ml kokosovog mlijeka
so i biber
svježa ljuta papričica
kašičica curryja

Priprema: 

Luk isijecite na rebarca, te ih posolite i začinite biberom. Stavite ga na malo masnoće i pustite da se “zastakli”, a možete ga i u potpunosti karamelizovati. Dodajte gljive (bolje više vrsta) krupno nasječene, a potom grašak ili bob. Začinite curryjem i dodajte na ploške nasječenu svježu ljutu papričicu kojoj ste odstranili sjemenke. Još jednom posolite, dodajte biber pa zalite bujonom i kokosovim mlijekom. Krčkajte na srednjoj vatri dok se sos ne zgusne, a grašak ili bob ne budu skuhani.

 

Izvor: Jutarnji list

Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.