Teodora Delić: Kako prepoznati emocionalno prejedanje i izgraditi zdrav odnos sa hranom
Terapeutkinja Teodora Delić otkriva zašto hrana često postaje način da umirimo emocije, kako prepoznati zavisnički obrazac i zašto pravi oporavak p...

Omiljeni namaz od lješnjaka možete iskoristiti za pripremu jednostavnog kolača od samo pet sastojaka, koji iz blendera ide ravno u rernu.
375 g namaza od lješnjaka
3 velika jaja
2 zrele banane
5 g praška za pecivo
40 g kakaa
Zagrijte rernu na 180 Celzijevih stepeni. Namastite duguljasti kalup za hljeb. Banane ogulite i narežite na male kolutove. Ubacite sve sastojke u blender i blendajte dok smjesa ne postane glatka. Prelijte smjesu u kalup i pecite otprilike 50 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.
Ovaj će kolač malo splasnuti kad se bude hladio pa se nemojte uzrujavati. Najbitnije je da ga režete potpuno ohlađenog kako bi kriške bile uredne i vizualno privlačne.
Prijatno!
izhairguns / iStock / Getty Images Plus