Fitness stručnjaci savjetuju: Kako da popravimo rezultate treninga kod kuće

okt 14, 2020 Fitness

Duže od šest mjeseci živimo “novo normalno” što ima prednosti i mane. Sigurno ne postižete maksimalne rezultate od kada ste fitness klub zamijenili vježbom kod kuće i priznajte treninga je manje, kao i motivacije…

Fitness entuzijasti i profesionalci, s druge strane, kažu da postoje jednostavni načini da poboljšamo svoje treninge i učinimo ih efikasnijim.

Evo i kako:

#1 Postavite pred sebe inspirativan izazov

Jedan od najsigurnijih načina da budete motivisani je da sebi zadate određeni cilj. To može biti trčanje bez zaustavljanja određeno vrijeme ili prema kilometraži, broj sklekova i trbušnjaka, kao i bilo šta drugo što smatrate izazovnim. Ako ne možete da smislite dovoljno zanimljiv izazov, pretražite internet i saznajte što to druge motiviše da daju sve od sebe.

#2 Zapišite ciljeve
Dokazano je nebrojano mnogo puta da zapisivanje ciljeva u velikoj mjeri vodi do njihovog ostvarenja. Uzmite zato papir u ruke i danas zapišite koliko ste dugo trčali, vozili bicikl ili koliko ste sklekova uradili. Sutradan uradite isto, s tom da uvijek treba da se trudite da za jedan sklek ili km uradite više. Na kraju meseca vrlo vjerovatno ćete biti oduševljeni rezultatima.

#3 Mijenjajte rutinu

Ako uvijek ponavljate iste vježbe i uvijek istim redosljedom, velike su šanse da će vam treninzi postati monotoni. S toga na sedmičnom nivou odredite jedan dan za kardio, drugi za yogu, treći za pilates ili barre, a četvrti za zumbu. Svakako jedan dan biste mogli i da sebi priuštite vid opuštanja u obliku meditacije.

#4 Investirajte u manje skupu opremu

Tegovi za članke kao i trake za vježbanje ne predstavljaju tako skupu opremu, a mogu da vam obezbijede izvrsne rezultate. Takođe lopta za pilates je vrlo korisno sredstvo za vježbanje koje proširuje raspon vježbi koje možete da izvodite.

Izvor: Ženski magazin Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.