Tri dobra razloga da već danas počnete trčati

avg 22, 2020 Fitness

Već je stara vijest da je bilo kakva aktivnost korisna ne samo za fizički izgled nego i za zdravlje općenito. A jeste li znali da 30 minuta trčanja sedmično može popraviti kvalitet sna, raspoloženje i koncentraciju? To su samo neke prednosti, a ako vas nismo ubijedili evo još nekoliko benefita zbog kojih trebate razmisliti o ovoj aktivnosti…

Trčanjem protiv celulita

Trčanje je aerobna aktivnost koja će vam ubrzati cirkulaciju, metabolizam i potrošnju masti. Organizam će tako brže izlučiti štetne stvari koje stvaraju celulit.

Vaš mozak će vam biti zahvalan

Kada ste zaposleni trčanjem, mozak lakše dolazi do kreativnih rješenja. Poslovne zadatke  i ideje možete osmisliti iz vedra neba. Kisik našem mozgu i nervnom sistemu omogućuje da bolje funkcionira.

Potrošite ručak u trenu i nije skupo

Ovo je aktivnost koja zahtijeva jako malo ulaganja, potrebni su vam samo trenerka i patike. Plus u sat vremena trčanja možete potrošiti između 700 i 800 kalorija. Dobre strane ove sportske aktivnosti davno je upoznala predivna glumica i model Gal Gadot koja često kaže kako je trčanje ključno za njenu vitku liniju. S obzirom na popularnost trčanja sve je više klubova, utrka, a svi iskusni trkači reći će vam kako treba jako malo da se navučete. Zato, evo prilike za probijanje leda.

Izvor: elle.hr/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.