10 namirnica koje pomažu pri mršavljenju

by | 15 Augusta, 2016

Možemo smršaviti ako ubacimo par namirnica u našu prehranu? Znamo, zvuči previše dobro da bi bilo istinito,ali postoje namirnice koje možete jesti, a potiču rad metabolizma, utiču na hormone koji otpuštaju masti te eliminiraju plinove koji otežavaju tijelu da skine neželjene kile. Međutim, budite svjesni da se ove namirnice moraju konzumirati učestalo i kao dio dijete kako bi imale svoj učinak. Nemojte očekivati da ćete smršaviti ako nakon cijelodnevnog prežderavanja Mc Donaldsom pojedete jednu zdravu namirnicu. Budite uporni i ove će vam namirnice pomoći u gubljenju kila.
Zeleni čaj
Vjerojatno već znate da je zeleni čaj odličan izvor antioksidanata, ali može i pospješiti sagorijevanje masti zbog katehina koji potiču tijelo da brže troši kalorije.

paradajz
Sok od paradajza
Sadrži jako malo kalorija, ali vas brzo zasiti i odličan je izvor vlakana koji pomažu u radu probavnog sustava.
Brokula
Osim što može pospješiti vaše zdravlje, ona može potaknuti i mršavljenje. Brokula će vas zasititi, ali i više od toga, brokula sadrži puno nutritivnih spojeva i odličan je izvor vlakana.

avokado
Avokado
Konzumacija avokada odličan je način da pospješite gubitak suvišnih kilograma. Avokado će vam pomoći da potrošite pohranjene masti upravo visokim udjelom dobrih masti.
Brazilski oraščići
Brazilski oraščići idealni su kao zdrava zamjena za grickalice, a sadrže i vrijedne vitamine i minerale poput magnezija, cinka, kalcija, B-vitamina i selena koji je važan mineral za sve one koji žele smršaviti jer pomaže kod obuzdavanja apetita.

kokos
Kokosovo ulje
Kokosovo ulje ubrzava metabolizam i pospješuje sagorijevanje kalorija, zbog čega je idealna namirnica za mršavljenje.
Cimet
Cimet se s razlogom može nazvati superhranom jer on to uistinu jest. Naime, cimet uvelike pomaže kod ubrzanja metabolizma i snižava razinu šećera u krvi.

kafa
Kafa
Još jedan razlog zašto obožavamo jutarnju šolju kafe. Kafa stimulira adrenalin koji šalje poruku vašim spremnicima masti da sagorijevaju svu nepotrebnu mast.
Losos
Sadrži omega 3 masne kiseline koje pospješuju mršavljenje i zdravlje cjelokupnog organizma.

papricice
Čili papričica
Ako ste ljubitelj ljute hrane, ovo je definitivno dobra vijest za vas. Ljute papričice ubrzavaju metabolizam i poboljšavaju sagorijevanje masti. Osim toga, smanjuju holesterol i pozitivno djeluju na sveukupno zdravlje čovjeka jer su bogate vitaminima i mineralima.

 

Preuzeto sa: wall.hr