Linzeri – savršeno prhki blagdanski zalogajčići

by | 24 Decembra, 2023

Ovi linzeri su toliko prhki, da se tope u ustima, u kombinaciji s džemom od ribizla savršen spoj, okusom će oduševiti sve i tjerati vas da uzmete još!

Sastojci za linzere:

  • 300 g glatkog brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 jaje
  • 50 g marmelade ili pekmeza prema vlastitom odabiru (mi predlažemo marelicu ili šljivu)

 

Priprema:

Od brašna, maslaca, šećera i jaja ručno umijesite tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i pustite da se jedan sat hladi u frižideru. Nakon toga ga izvaljajte, kalupima izrežite oblike i ne zaboravite na jednoj polovici keksića izrezati i rupu u sredini kroz koju će se vidjeti pekmez. Pripazite na to da imate jednak broj cjelovitih i onih s rupama da biste ih kasnije mogli spojiti u parove.

Kekse ispecite u rerni zagrijanoj na 180 Celzijevih stepeni. Za 10 minuta keksi će biti gotovi. Nakon što ih izvadite iz rerne, pustite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a potom ih spojite pomoću pekmeza ili marmelade. Na kraju na njih možete dodati šećer u prahu. I to je to!

 

ljepotaizdravlje.ba

wmaster890 / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.