Šta spremiti danas za ručak? Imamo 3 odlična recepta s piletinom
Sva jela s piletinom koja kuhate već su vam pomalo dosadila i nedostaje vam inspiracije za pripremu piletine? Imamo 3 odlične ideje za brza i ukusn...
Od brašna, maslaca, šećera i jaja ručno umijesite tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i pustite da se jedan sat hladi u frižideru. Nakon toga ga izvaljajte, kalupima izrežite oblike i ne zaboravite na jednoj polovici keksića izrezati i rupu u sredini kroz koju će se vidjeti pekmez. Pripazite na to da imate jednak broj cjelovitih i onih s rupama da biste ih kasnije mogli spojiti u parove.
Kekse ispecite u rerni zagrijanoj na 180 Celzijevih stepeni. Za 10 minuta keksi će biti gotovi. Nakon što ih izvadite iz rerne, pustite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a potom ih spojite pomoću pekmeza ili marmelade. Na kraju na njih možete dodati šećer u prahu. I to je to!
wmaster890 / iStock / Getty Images Plus